Een crisis wordt gekenmerkt door een plotselinge, acute verslechtering van de toestand of omstandigheden van mensen, waarbij de gebruikelijke copingmechanismen ontoereikend zijn. Het begrijpen van de context waarin cliënten of patiënten zich bevinden, is essentieel voor het voorkomen en effectief aanpakken van crises in de geestelijke gezondheidszorg.
Zeven experts uit wetenschap en praktijk zullen het onderwerp vanuit diverse perspectieven belichten, wat zorgt voor een boeiend en veelzijdig programma. Zij bieden inzicht in het ontstaan en voorkomen van crises binnen de hulpverlening aan cliënten en patiënten, met speciale aandacht voor traumasensitief handelen bij crisisplaatsingen. Ze bespreken hoe effectief te werken met crisisplannen in gezinsinterventies en versterken de communicatievaardigheden tijdens crisissituaties. Daarnaast behandelen ze het omgaan met suïcidale crises, de nazorg na crisisinterventies in bijvoorbeeld de jeugdzorg en GGZ, en de specifieke aanpak bij crisisinterventies voor mensen met psychoses en persoonlijkheidsproblematiek. Dit programma biedt een veelzijdig en waardevol perspectief op crisisinterventie en hulpverlening.
Deelnemers op locatie ontvangen daarnaast een inlogcode om de videopresentaties van de gemiste deelsessies binnen 30 dagen on demand te volgen in een online leeromgeving.
Locatie: Pullman Cocagne - Eindhoven
Max. aantal deelnemers: 200
Deelnemers die het congres online volgen, hebben vanaf de startdatum precies 30 dagen de tijd om alle presentaties in een gebruikersvriendelijke online omgeving (een of meerdere keren) te bekijken.